Ferries

Vroeger bracht een veerboot de passagier alleen van A naar B. Tegenwoordig is een overtocht per ferry veel meer. De ferries van maatschappijen zoals DFDS Seaways, Stena Line en P&O Ferries bieden comfort, snelheid en beleving. Zo begint je vakantie of zakenreis al direct bij het aan boord gaan van het schip.

Faciliteiten

Luxe restaurants, winkels, bars en bioscopen vond je in het verleden alleen op een cruise schip. De huidige ferries bieden deze faciliteiten ook allemaal. Zo kom je ontspannen en uitgerust op de eindbestemming aan.

Nieuwe schepen

De verschillende rederijen zitten niet stil met de ontwikkeling van nieuwe ferryschepen Zo heeft Stena Line in 2010 twee nieuwe schepen in de vaart genomen; de Stena Brittanica en de Stena Hollandica. P&O Ferries neemt in 2011 nieuwe ferries in gebruik op de route van Calais naar Dover en Norfolkline heeft drie moderne boten varen tussen Duinkerken en Dover met steeds dezelfde indeling en facilititen.

Complete vakanties

De ferrymaatschappijen bieden tegenwordig meer dan een overtocht alleen. Het is mogelijk om colplete vakanties te boeken of bijvoorbeeld de doorreis naar Ierland en Scandinavië. Erg populair zijn de speciale themacruises zoals een voetbalcruise, een muziekcruise of een whiskeycruise.

Bagage

Een van de voordelen van het reizen per ferry is uiteraard de mogelijkheid om veel bagage mee te nemen. De tarieven voor een lege auto liggen gelijk aan die van een volle auto. Caravans of aanhangwagens kunnen vaak tegen een voordelig tarief worden meegenomen.

Met de boot naar Engeland, al vanaf 68 euro per persoon (inclusief auto).