Kent

De kust van het graafschap Kent is altijd al de invalspoort voor Engeland en zelfs heel Groot-Brittannie geweest. Meer dan 2000 jaar geleden beschreef de Romeinse veldheer Julius Ceasar al de witte krijtrotsen bij Dover. Voor Ceasar werd de Engelse kust al bezocht door de Kelten, na de Romeinen door de Angelsaksen, de Denen, de Vikingen en door de Normandiers.

Dover en Folkstone

Het Kanaal tussen Dover en het Franse Calais is het smalste stuk tussen Engeland en het Europese vasteland; Bij heel helder weer is het mogelijk om vanaf Calais de witte krijtrotsen te zien. De Engelse kust tussen Hastings en Ramsgate is door de aanwezigheid van verschillende natuurlijke havens zoals bij Dover en Folkstone altijd een zeer geschikte plek geweest om aan land te gaan. Tegenwoordig komen er in Dover alleen nog maar toeristen aan die na een kort bezoekje aan het fraaie Canterbury doorreizen naar de Engelse hoofdstad Londen of de rest van het Verenigd Koninkrijk.

Steden, burchten en kastelen

Onderweg liggen in het golvende landschap verschillende oude steden, kastelen en burchten. Enkele voorbeelden daarvan zijn Penhurst Place, Knole en de tuin van Sisinghurst Castle. Op de ondergrond va krijt ligt nog steeds een dunnen humuslaag die aan het einde van de zomer een prachtige groene en gele kleur aanneemt. De korenvelden en schapenweiden wisselen elkaar hier steeds af.

Nuttige links voor een bezoek aan Kent

Hotels in Kent Visit Kent Startpagina Kent Kaart van Kent

Met de boot naar Engeland, al vanaf 68 euro per persoon (inclusief auto).