Lake District

Het Lake District ligt in het noordwesten van Engeland en de heuvels ervan vormen een uitstekend wandelgebied. De dalen in U vorm zijn, in dit hoogst gelegen gebied van Engeland, door gletsjers in de laatste ijstijd uit de rotsen gesleten. Het Lake District kent vriendelijke heuvels en dalen, maar ook in het midden grillige kammen en vulkanisch gesteente.

Windermere, het grootste meer van Engeland

Wandelingen op de Great Gable, Helvellijn, Scafell Pike en Skiddaw zijn dan ook niet geschikt voor beginners. Zij kunnen terecht op de glooiende gebieden rond Windermere, het grootste meer van Engeland. Rond de meren Coniston Water, Derwentwater en het eerder genoemde Windermere kan het erg druk zijn, met name door de vele watersporters.

Vakantie Lake District

Het Lake District heeft een maximale doorsnede van ongeveer 56 kilometer en is dan ook niet heel groot. Toch heeft het gebied een veelzijdig landschap met glooiende heuvels en woeste rotsen, vriendelijke meertjes en snel stromende rivieren in de bergen. Dit alles in combinatie met de unieke lichtinval maakt het Lake District een zeer geliefde vakantiebestemming.

Nuttige links voor een bezoek aan het Lake District

Hotels in het Lake District Visit Lake District NP Startpagina Lake District Kaart Lake District

Met de boot naar Engeland, al vanaf 68 euro per persoon (inclusief auto).